- 
English
 - 
en
Swedish
 - 
sv

Medskapande mural med bostadsrättsföreningen Ida

Stockrosen var det första projektet som utfördes med vår metod – Community by Creativity. Det gjordes tillsammans med Sveriges största bostadsrättsförening, BRF Ida i Malmö. Genom en inledande enkät till föreningens medlemmar identifierades önskemål om stil, budskap, motiv och känsla. Vi anordnade även olika workshops där boende fick prova på att måla. Därefter matchades boendes önskemål med konstnären Korallpionen som gjorde tre tolkningar av materialet från dialog med boende.

Korallpionen tillsammans med Streetcorner skapade ett konstverk som blev en symbol för återuppbyggandet av föreningens själ och styrka. En gigantisk stockros representerar föreningens resa från motgångar till framgång, medan två humlor symboliserar förmågan att övervinna det omöjliga. Under tiden som konstnärerna målade så samlades folk till samtal och gemenskap på gården. Ett rum i rummet skapades. 

Stockrosen med utvecklingen av metoden Community by creativity är ett exempel på hur medskapande konst kan bidra till byggandet av community och därmed till arbetet med social hållbarhet i ett bostadsområde. Streetcorner flyttade efter verket sin verksamhet till området och samarbetet mellan organisationerna pågår än idag, bland annat genom Social Art Project med ytterligare en muralmålning i bostadsföreningen.